Resepi dan cara untuk membuat Kerabu Taugeh yang sedap dan menyelerakan!

Masih teringat-ingat saat makan kenduri di Dungun yang ada kerabu taugeh tu. Rasa macam nak makan…

Resepi Sambal Paru Berlado

Cara dan resepi untuk membuat Paru Goreng Berlado. Resepi ini telah dikongsikan oleh Puan Cheyah Saripuddin.…

Cara membuat Kuey Teow Kungfu yang ringkas dan sedap

Kueteow ni salah satu menu wajib order kalau makan kat kedai. Harini ada lebihan buat kueteow…

Cara membuat Sambal Tempe bersama Kentang. Pekena sekali nasi panas dan kicap memang terbaik!

Betul ke boleh tahan lama sambal ni? Boleh la kalau tak sentuh dengan tangan dan di…

Cara Lengkap untuk membuat Kek Vanilla Snow Cheese

Cheyah ingatkan. Ini adalah style cheyah buat kek vanila yang dibakar. Kalau nak kukus pun boleh…

Cara membuat Nasi Goreng Kampung yang Sedap dan Mudah disediakan.

Yuhuuuu. Rindu nak share resepi dekat korang ni. Breakfast tadi cheyah ketuk-ketuk kuali buat nasi goreng…

Resepi Bujang Telur Mata Sambal Hijau

Resepi Bujang – Telur Mata Sambal Hijau. Tetiba perut berkeroncong sebelum keluar pickup stok pekasam. Eh eh…

Resepi Ikan Selar / pelbagai ikan lain untuk dimasak Kukus Limau yang menyegarkan dan sedap

Resepi Ikan Selar Kukus Limau Berapi. Jangan pandang ikan stim ni nampak bodo gitu je taw. Bila…

Cara untuk membuat Singgang Ayam Sihat

Resepi Ayam Singgang Campak Tapi Sihat. Ayam singgang ni sebenarnya sama juga cara buatnya dengan daging singgang…

Cara untuk membuat Blackpepper Roasted Salmon

Resepi Blackpepper Roasted Salmon. Haaa selalu dengar chicken roasted je kan kan. Pastu kalau sebut salmon mesti…

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.