Cara untuk membuat Cili Kisar yang tahan lama dan sedap.

Cili kisar nih mak mertua saya ajar. Mak mertua saya dulu seorang peniaga nasi berlauk. Memang…

Petua Untuk Membuang Angin Dalam Badan

Petua ni saya dapat dari sorang ustazah darussyifa’. Dia suruh amalkan untuk orang yang banyak angin…

Cara mudah untuk lembutkan daging beku

Sebenarnya ada cara mudah nak lembutkan daging dalam masa 5 minit je tau! Tapi sebelum tu…

Cara yang betul untuk memilih ayam sebelum dibeli

Pernah tengok tak orang dok belek-belek ayam di pasar basah mahupun dipasar raya. Pilih, potong dan…

Petua dan Ikhtiar untuk menghilangkan keletihan badan

Selepas seharian sibuk bekerja pastinya badan rasa lemah dan letih. Nak-nak sekarang musim PKP. Duduk dalam…

Tips Masak Bendi Goreng Supaya Tidak Berlendir

Sayur bendi sering dijadikan sebagai ulaman dan juga dimasak dalam masakan seperti kari, sup dan sebagainya.…

Resipi Sotong Goreng Tepung Rangup Tanpa Letup

Buat penggemar makanan laut, menu sotong goreng tepung adalah menu wajib dicuba dan dirasai kerana kerangupan…

Tips untuk sayur kekal segar

Musim wabak ni, dah tentu susah nak bergerak kan? Nak pergi pasar beli sayur banyak kali…

Cara mudah untuk mencuci mesin basuh

Hari ni abang nak share cara mudah cuci drum mesin basuh. Tak perlu lagi korang nak…

Cara Deep Cleaning Tilam Anda

Walau pun hari-hari tidur guna tilam tapi kita tak pernah pulak nak buat proses pembersihan. Iyalah…

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.