Resepi Ayam Masak Halia sihat tanpa minyak dan yang pasti lagi sedap.

Korang yang tengah diet, saya sarankan untuk cuba resepi ringkas ni. Boring juga kan makan makanan sama jerr. Apa kata cipta kelainan dalam menu diet korang. Menu gini tak kira golongan suka, dari kanak kanak hingga dewasa.

Terima kasih kepada Puan Maryam Hussain. Terima kasih.

Bahan-bahan yang diperlukan adalah:

  • Ayam – dipotong dadu.
  • 3 inci Halia – hiris panjang.
  • 1 biji Bawang kecil.
  • 2 ulas Bawang putih.
  • 1 sudu Sos tiram.
  • Cili padi.
  • Tomato / kacang panjang / carrot.
  • Garam dan Gula secukupnya.
Baca juga :  Resepi Ayam Masak Lada Hitam. Mudah dan terlajak sedap.

Cara-cara untuk memasak:

  1. Ayam yang telah digaul bersama kunyit dan garam digoreng separa masak.
  2. Kemudiaan, campurkan hirisan bawang dan halia. Masukkan sos tiram dan sedikit air.
  3. Masukkan carrot/tomato/kacang panjang. Perasakan dengan garam dan gula hingga mendidih. Sedia untuk dihidang.

Selamat Mencuba! Jika bermanfaat, silakan SHARE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.