Nak diet tapi nak makan yang sedap-sedap. Jom cuba resepi Ayam Tandoori yang enak ini!

Assalamualaikum. Percaya tak nazz masak ayam tandoori ni 10 minit je. Jom kita cuba resepi sihat yang telah dikongsikan oleh Puan Sharinaz Redwan ini. Selamat mencuba.

Bahan-bahan yang diperlukan adalah:

  • 1 ketul peha ayam.
  • Serbuk paprika.
  • 2 sudu besar greek yogurt.
  • Sedikit serbuk kunyit.
  • 1 sudu besar madu.
  • Daun ketumbar hiris kasar.
  • Sedikit jus lemon.
  • Garam pink.

Cara-cara untuk membuatnya:

  1. First, lumur ayam dengan semua bahan bawah ni, perap kejap dalam 30 minit.
  2. Letak dalam pot, masuk microwave 8 minit, keluarkan. Lepas tu masuk brokoli, tambah lagi masa 2 minit.
  3. Dah Siap!
Baca juga :  Penuhi selera minum petang anda dengan kudapan Muruku Reben ini. Senang je nak buat rupanya!

Biasa ni kalau masuk air fryer 25 minit jugak nak bagi masak betul. Best pulak masak cara ni. Jimat masa dan senang sangat. Selamat menjamu selera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.