Cara untuk membuat Adunan Waffle yang rangup dan pasti berbaloi untuk anda sekeluarga!

Waffle Hilang Dalam Terang. Den bagi nama ikut bentuk dia. Kang kunyah-kunyah hilang dan bentuk love love tu. Waffle berjemkan coklat, peanut and strawberry. Ikut la dan buh jem apa pun janji sedap untuk anda sekeluarga. Resepi ini telah dikongsikan oleh Puan Bunda Nadiah. Selamat mencuba.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • 3 cawan tepung HP/ tepung gandum.
  • 1 cawan air.
  • 2 cawan susu full cream.
  • 1/2 cawan minyak masak.
  • 2 biji telur ayam.
  • 1 sudu essen vanilla.
  • 3 sudu gula.
  • 1/2 sudu garam.
  • 1 sudu besar baking powder.
  • Secubit soda bikarbonat.
Baca juga :  Cara untuk membuat Baby Cakoi yang comel. Gebu dan terbaik dimakan bersama Sos Pandan Custard!

Cara untuk membuatnya:

  1. Campurkan kesemua bahan dan gaul sampai sebati.
  2. Panaskan acuan waflle dan oleskan dengan sedikit minyak/butter. Kemudian masak macam biasa.
  3. Korang boleh leak inti kegemaran korang. Kalau perap adunan ni dalam 2 ke 3 jam adunan ni lagi sedap rasanya.

Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.