Cara membuat Sosej Cheese dibalut Roti Paratha. Idea bernas untuk anak berselera!

Cara membuat Sosej Cheese dibalut Roti Paratha. Idea bernas untuk anak berselera! Tengok haritu orang buat nampak sedap sangat. So kita pun try lah. Resepi kita selit sekali lagi. Terima kasih Puan Izz Aishah kerana berkongsi resepi ini. Selamat mencuba.

Bahan-Bahan:

  • Roti paratha.
  • Sosej.
  • Cheese keping.
  • Kuning telur (untuk di sapu pada roti paratha).

Cara Membuat:

  1. Potong roti paratha macam dalam gambar.
  2. Letak kan cheese dan sosej lepastu gulung macam dalam gambar.
  3. Sapu kan kuning telur.
  4. Bakar dengan AF pada suhu 190c selama 7-10 minit . Nak guna oven pun boleh.
Baca juga :  Resepi dan cara untuk membuat Sotong Paprik

Roti paratha cepat lembut. Jadi saya buat sekeping-sekeping dan masuk dalam peti ais semula, nak buat lagi keluarkan semula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.