Cara untuk membuat Air Chocolate Cream Chip ala-ala Starbuck. Memang mengancam dan terbaik.

Dalam PKP ni nak jalan-jalan pun risau. Apatah lagi nak menyinggah. Jadi kami nak kongsikan kepada anda resepi dan cara untuk orang yang selalu craving air mahal, benda boleh buat sendiri buat apa beli. Insha Allah berbaloi-baloi.

Resepi ini telah dikongsikan oleh Mohd Fadzli. Terima kasih dan selamat mencuba semua.

Bahan-bahan yang diperlukan adalah:

  • Susu coklat. Saya guna Farm Fresh Premium Choc Milk. Tak manis tak muak, SEDAP!
  • Chocolate chip.
  • Ais batu secukupnya.

Cara-Cara untuk membuatnya:

  1. Masukkan kesemua bahan diatas kemudian kisarkan menggunakan blender. Pastikan blender dicuci bersih ya. Takut rasa pedas pulak kang. Siap!
  2. Senang je kan nak buat. Rasa ala-ala Choc Cream Chip Starbucks. Tambah topping whipping cream, so yummy. Kalau nak rasa java chip (mocha) boleh tambah Cafe Latte dari Farm Fresh.
Baca juga :  Cara untuk membuat Air Nescafe Panas yang sangat lembut dan sedap lemak berkrim disukai ramai.

Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.